Ons park

Ons park bestaat sinds 1978 en ligt in de zogenaamde proefpolder. Deze proefpolder heeft zijn bestaan te danken aan het Zuiderzee project ter voorbereiding van de Wieringermeerpolder en werd in 1926-1927 aangelegd. In 1929 werd de Proefpolder geopend door Koningin Wilhelmina. Jaren later werd in 1978 de bouw van vakantiepark Het Grootslag gestart. In 1980 was het vakantiepark klaar.

Ons park beschikt over diverse houten recreatie chalets, stenen bungalows en diverse recreatieve voorzieningen. Zo is er een a la carte restaurant, een pannekoeken restaurant, een pizzeria, een bar met bowlingbanen en een snackbar. Op het park bevindt zich ook een supermarkt die gedurende de vakantieseizoenen geopend is. Ook zijn er tennisbanen, een midgetgolfbaan en een speeltuin voor de kinderen. Ponyrijden behoort ook tot de mogelijkheden en er is een kinderboerderij.

De chalets en bungalows zijn alle eigendom van individuele eigenaren. Een eigenaar mag zelf bepalen of en zo ja, hoe lang, de woning voor verhuur beschikbaar wordt gesteld. Op dit moment is ongeveer de helft van alle woningen beschikbaar voor de verhuur.
De eigenaren zijn verplicht lid van “Coöperatief Bungalowpark Het Grootslag” dat de belangen van alle eigenaren behartigt. Twee keer per jaar is er een Algemene Leden Vergadering (ALV) waarin de zaken besproken worden. De leden betalen een parkbijdrage die jaarlijks wordt vastgesteld. Het bungalowterrein, het zwembad en een deel van de gebouwen zijn eigendom van de coöperatie. Het gehele beheer van het park is uitbesteed.

Enkele regels:

  • De woningen op het park mogen, conform het bestemmingsplan, alleen recreatief gebruikt worden. Dit betekent dat b.v. verhuur aan (buitenlandse) werknemers verboden is.
  • U dient te allen tijde elders uw vaste woon- en verblijfadres te hebben.
  • Enkele eigenaren hebben een gedoogbeschikking. De gedoogbeschikking rust op de eigenaar en niet op de woning, dus bij het vertrek van de eigenaar vervalt de gedoogbeschikking.